Майстер-клас з розпису пряників
8 жовтня у 3 – Г
класі відбувся майстер – класс з розпису імбирного печива “Створи свій унікальний пряник”. На майстер-класі ми дізнались: історію виникнення імбирного печива, як правильно користуватись глазуррю, та як гарно прикрасити імбирний пряник. Майстер-клас з розпису пряників пройшов цікаво, натхненно і
результативно. Ось вони – неперевершені, яскраві, запашні прянички, кожен з яких розписаний з любов'ю.
Майстер-клас, який провела
майстриня Григорчук Лариса Володимирівна, зібрав справжніх прихильників цієї
смачної і водночас творчої справи. Учні імпровізували розпис на різні
смаки. Усі працювали справді натхненно і зосереджено, а як результат – прянички вийшли на славу! Такі красені, що й шкода їх
їсти. Цікавою була розповідь майстрині про те, як вона виготовляє та розписує кольоровою
глазур'ю печиво та імбирно-медові пряники. Адже пряник - це перш за все
витвір народного мистецтва з багатою символікою, яка нагадує культуру людства, а також солодкий сувенір, який наповнює наші серця радістю. Додому всі поверталися із чудовими виробами, які і їсти буде жаль, а тому вони дійсно прикрасять
оселі. А когось, можливо, надихнуть на творчість і добрі справи. |
«Випікання імбирного
печива в нашій родині стало традиційним. Ця робота приносить радість і
задоволення. Спробуйте!» - поділилась своїми враженнями майстриня
Григорчук Лариса Володимирівна.
Ось один з
традиційних рецептів приготування імбирного тіста:
1.Вершкове масло - 100г.
2.Цукор - 100г.
3.Мед - 100г.
4.Мелений імбир - 1ч.л.
5.Кориця - 1ч.л.
6.Сода - 0,5 ч.л.
7.Яйце - 1 шт.
8.Борошно - 400г
У глибокій мисці розтираємо цукор
і масло до однорідної маси, додаємо до неї мед, ретельно перемішуємо. Потім додаємо
яйце.
Імбирний порошок, корицю,
соду висипаємо в сухе борошно, перемішуємо. А тоді до масляно-медової суміші
потрошку сиплемо борошно зі спеціями. Готове тісто має настоятись приблизно 2
год. і більше в холодному місці.
Тепер тісто треба розкачати і за
допомогою формочок вирізати з нього фігурки. Смачного!
Тож випікайте свої улюблені імбирні пряники у яких
завгодно формах, з додаванням інгредієнтів, які смакують вам і насолоджуйтесь
ними у вихідні та святкові дні з чаєм чи кавою.
Класний керівник
Душевська Р.М.
Немає коментарів:
Дописати коментар