Майстер-клас з розпису пряників

8 жовтня у 3 – Г класі відбувся майстер – класс з розпису  імбирного печива

“Створи свій унікальний пряник”. На майстер-класі ми дізнались: 

історію виникнення імбирного печива, як правильно користуватись глазуррю,

 та як гарно прикрасити імбирний пряник.

Майстер-клас з розпису пряників пройшов цікаво, натхненно і результативно.

Ось вони – неперевершені, яскраві, запашні прянички, кожен з яких розписаний

 з любов'ю.

 

 


Майстер-клас, який провела  майстриня Григорчук Лариса Володимирівна, зібрав

 справжніх прихильників цієї смачної і водночас творчої справи.

Учні імпровізували розпис на різні смаки. Усі працювали справді натхненно і зосереджено,

а як результат – прянички вийшли на славу! Такі красені, що й шкода їх їсти.

Цікавою була розповідь майстрині про те, як вона виготовляє 

 та розписує кольоровою глазур'ю печиво та імбирно-медові  пряники. 

 Адже пряник - це перш за все витвір народного мистецтва з багатою

символікою, яка нагадує культуру людства, а також солодкий сувенір,

який наповнює наші серця радістю.

Додому всі поверталися із чудовими виробами, які і їсти буде жаль,

 а тому вони дійсно прикрасять оселі. А когось, можливо, надихнуть

 на творчість і добрі справи.

«Випікання імбирного печива в нашій родині стало традиційним. Ця робота приносить радість і задоволення. Спробуйте!» - поділилась своїми враженнями майстриня Григорчук Лариса Володимирівна.

Ось один з традиційних рецептів приготування імбирного тіста:
     1.Вершкове масло - 100г.
     2.Цукор - 100г.
     3.Мед - 100г.
     4.Мелений імбир - 1ч.л.
     5.Кориця - 1ч.л.
     6.Сода - 0,5 ч.л.
     7.Яйце - 1 шт.
     8.Борошно - 400г
    У глибокій мисці розтираємо цукор і масло до однорідної маси, додаємо до неї мед, ретельно перемішуємо. Потім додаємо яйце.
     Імбирний порошок, корицю, соду висипаємо в сухе борошно, перемішуємо. А тоді до масляно-медової суміші потрошку сиплемо борошно зі спеціями. Готове тісто має настоятись приблизно 2 год. і більше в холодному місці.
    Тепер тісто треба розкачати і за допомогою формочок вирізати з нього фігурки.
Смачного!

Тож випікайте свої улюблені імбирні пряники у яких завгодно формах, з додаванням інгредієнтів, які смакують вам і насолоджуйтесь ними у вихідні та святкові дні з чаєм чи кавою.

 

Класний керівник                                                                                         Душевська Р.М.
















Немає коментарів:

Дописати коментар